LOADING

Wat is een campagne

Een campagne is kort gezegd een goed uitgedachte actie. Deze kunnen zowel online, in print of persoonlijk onder de man gebracht zijn. Maar vaak bestaat een campagne uit een samenvoeging van deze mogelijkheden. Als dit goed uitgedacht en gewerkt wordt weet je zeker dat je het optimale uit een evenement haalt.

Een onlinecampagne

Een onlinecampagne is vaak gericht op een jonger doelgroep. Maar heeft ook een steeds beter bereik voor een wat oudere doelgroep. Echter moeten de kanalen waarop je deze actie plaatst goed afgestemd zijn op elkaar en op je doelgroep.

In print

Een geprinte campagne kan in veel gevallen effectief werken. De verspreiding gaat vaak doormiddel van een flyer of een folder. Deze kan ik de brievenbus verspreid worden, maar ook kan deze op bepaalde locaties worden neergelegd om me te nemen.

Persoonlijk gepromoot

Een belangrijk promotiewijze voor een onderneming die vaak snel over het hoofd gezien wordt. Persoonlijk gepromoot aanbiedingen of actie zorgen voor een specifiekere promotie. Dit gaat bijvoorbeeld via personeel in de winkel of over klanten die onderling praten met familie in vrienden.

Hoe promoot je personeel een aanbieding of actie. Vaak is het verstandig om deze te combineren met een flyer of een folder. Zo heeft men een richtlijn om deze promotie mee aan de praat.

De perfecte campagne

Wat is een perfect campagne? Een campagne waar je het meest uithaalt. Door de vele mogelijkheden is het vaak het beste om een combinatie te gebruiken. Deze samenstelling zal voor iedere actie uniek zijn. Dit heeft te maken met de doelgroep van je onderneming. Maar ook kan een actie een sub-doelgroep hebben ten opzichte van je normale klantenkring.